У Грузії знайшли мертвим одного із соратників Саакашвілі

Читать на русском
Колишній міністр культури Грузії Ніколоз Руруа знайдений мертвим у своєму будинку в Тбілісі. Він був автором ідеї створення в Тбілісі Музею радянської окупації.
Ілюстративне фото.

Члена політради опозиційної партії «Єдиний національний рух», яку очолює екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, колишнього міністра культури Ніколоза Руруа знайшли мертвим у його будинку в Тбілісі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє 4 грудня видання «Грузія онлайн».

Руруа було 50 років. Точна причина смерті поки не встановлена. За попередньою версією, озвученою грузинськими ЗМІ, причиною міг стати серцевий напад.

Ніколоз Руруа почав свою політичну кар'єру в 2001 році, активно співпрацював із Міхеілом Саакашвілі та Зурабом Жванія. Після Революції троянд 2003 року його став депутатом парламенту.

Він був автором ідеї створення в Тбілісі Музею радянської окупації, одним з ініціаторів перенесення пам'ятника Йосипу Сталіну з головної площі Горі на територію його музею.

У 2009 році Руруа був призначений міністром культури. Обіймав цю посаду до зміни влади в Грузії в 2012 році.

Нагадаємо, в Тбілісі суд обрав запобіжний захід шістьом українцям.

Як відомо, під час операції, проведеної в неділю, 2 грудня, в готелях «Гуріас» та «Альянс», що в Тбілісі, затримали 6 громадян України й одного грузина.

У МВС Грузії повідомили, що в результаті обшуку в готельних номерах у затриманих були вилучені вогнепальні пістолети систем Beretta та Макарова, автоматична саморобна вогнепальна зброя й різного роду боєприпаси.

Раніше екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі закликав громадян країни не визнавати підсумки другого туру президентських виборів і почати масові акції протеста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: