Саакашвілі заявив, що Гриценко не здатен стати президентом України

Читать на русском
Міхеіл Саакашвілі поставив під сумнів те, що Анатолій Гриценко здатний бути президентом, а також завив, що екс-міністр оборони України відповідальний за зниження обороноздатності України.

Міхеіл Саакашвілі поставив під сумнів те, що Анатолій Гриценко здатний бути президентом, а також завив, що екс-міністр оборони України відповідальний за зниження обороноздатності України.

Про це він заявив в ефірі програми Джокери. Шлях в президенти на телеканалі ZIK, пише Слово і Діло.

Вибори-2019: хто претендує на посаду президента та в кого які шансиПрезидентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року, але основні претенденти на посаду глави держави давно почали заявляти про свої амбіції.

«Зараз ми маємо декілька дуже небезпечних викликів і Україна потребує нового бачення. Чи здатний Анатолій Гриценко піднятися до рівня цього нового бачення - я поки не впевнений. Тому що головна риса характеру, яка потрібна буде новому президенту України - це рішучість. З приводу рішучості цього кандидата у мене є свій сумнів... В грудні 2013 року я був на Майдані. Я знаю точно, що Гриценку пропонували очолити самооборону Майдану, але він відмовився... Було дуже небезпечно йти проти режиму Януковича... але в цей вирішальний момент української історії, уникнути... відповідальності, відмовитися від неї і зникнути на багато днів - це було неправильно. І коли буде вирішуватися доля країни, треба про це пам'ятати», - заявив Саакашвілі.

У жовтні 2014 року ГПУ почала перевірку діяльності всіх міністрів оборони України, починаючи з 2000 року. В поле зору прокуратури потрапив і Анатолій Гриценко.

«Перебуваючи на посаді міністра оборони в період з 2005 по 2007 рік, Гриценко продав найбільшу кількість військового майна - в результаті Україна стала слабкою і виявилася у 2014 в скрутному становищі у військовій сфері, що і призвело до російської агресії», - заявив у програмі Саакашвілі.

«У 90-і роки... я вже боявся, що Росія нападе на Грузію. Але щодо України я був спокійний, тому що я дивився на дуже потужну військову інфраструктуру країни, і був абсолютно переконаний, що Росія ніколи цього не зробить проти України. Але минув час і ця військова інфраструктура України була методично знищена. І немає жодного міністра оборони України, який ніс, як мінімум політичну відповідальність за знищення цього міцного потенціалу української армії. На жаль, пан Гриценко був одним із таких міністрів», - вважає екс-президент Грузії.

Раніше в Грузії був знайдений мертвим один із соратників Саакашвілі.

Також відзначимо, Саакашвілі повідомив, чому став особистим ворогом Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: