Саакашвілі полетів з України

Читать на русском
Лідер партії Рух нових сил, екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі полетів чартерним рейсом з України до Польщі близько 16 години за київським часом у понеділок, 12 лютого.

Лідер партії «Рух нових сил», екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі полетів чартерним рейсом з України в Польщу близько 16:00 за київським часом у понеділок, 12 лютого.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на власні джерела, передає «Слово і Діло».

Чому Саакашвілі можуть депортувати до Польщі та в якому випадку залишать в Україні?Саакашвілі знову відмовили в статусі біженця, а пізніше політик заявив, що його депортують до Польщі. Оцінили ситуацію експерти.

«Це не депортація, а реадмісія – повернення нелегала до країни, звідки він нелегально прибув», – пише видання.

Своєю чергою радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков також дав зрозуміти, що Саакашвілі вже залишив країну.

«У.л.е.т.е.л», – написав він на своїй сторінці в Facebook у понеділок, 12 лютого.

Також ситуацію прояснив на своїй сторінці в соцмережі речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Сьогодні, 12 лютого, військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції призвели до Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування. Однак під час виконання процедури на представників правоохоронних органів накинулися невідомі з оточення Міхеіла Саакашвілі. Прикордонники змушені були захищатися й застосували силову підтримку», – написав він.

Нагадаємо, 11 лютого соратники Саакашвілі заявили про його затримання в ресторані «Сулугуні». Пізніше з'явилася інформація про те, що політика везуть до аеропорту «Бориспіль».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: