Порошенко дав перші доручення новому заступнику секретаря РНБО

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко визначив головні напрямки роботи новопризначеного заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Кривоноса.

Президент України Петро Порошенко визначив головні напрямки роботи новопризначеного заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Кривоноса.

Зокрема, дав доручення бути рішучим у боротьбі з корупцією в оборонно-промисловому комплексі, пише «Слово і Діло» у вівторок, 12 березня.

Корупційний скандал в оборонці: чи покарають когось за розкраданняЛуценко заявив, що слідство щодо масштабного розкрадання в секторі оборони, про яке йдеться в журналістському розслідуванні Bihus.info, перебуває на фінальній стадії. Чи будуть арешти, поговорили з експертами.

«Я сьогодні ухвалив рішення підписати указ про призначення полковника Сергія Григоровича Кривоноса заступником секретаря Ради національної безпеки України. Буквально зараз є величезний суспільний запит на це призначення... Дуже важлива ваша характеристика - це ваша абсолютна нетерпимість до корупції. І це моє президентське доручення - нульова толерантність до корупції, щоб ми рішучими діями захистили армію, захистили оборонний комплекс від будь-яких нападів або недовіри», - сказав глава держави на зустрічі з Кривоносом.

За словами президента, слід зміцнити довіру суспільства і міжнародних партнерів до оборонного комплексу України.

Порошенко визначив напрямки діяльності новопризначеного заступника секретаря РНБО. Так, він доручив активізувати діяльність із питань переозброєння Збройних сил України та інших збройних підрозділів, питань військово-технічного співробітництва, поглибити координацію діяльності територіальної оборони і посилити взаємодію в рамках співпраці України з НАТО.

«Я глибоко переконаний, що професійний військовий з бездоганною репутацією, якого підтримала і влада, і опозиція, - на сьогоднішній день це саме та кандидатура, яка має очолити це відповідальний напрямок роботи. Ви не з чуток знаєте ситуацію на фронті і життя солдата, які вимоги є до військової техніки, наших новітніх розробок», - зазначив президент.

Він вказав, що добре знайомий з Кривоносом з оборони Краматорського аеропорту.

Нагадаємо, що після розслідування журналістів «Наші гроші» про корупцію в оборонній сфері 4 березня Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: