Сила ЗМІ: Гладковський призупиняє свої повноваження в РНБО

Читать на русском
Олег Гладковський звернувся в правоохоронні органи із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні оборудки при закупівлях в армії.

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський звернувся в правоохоронні органи із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні оборудки при закупівлях в армії.

Як пише «Слово і Діло», про він заявив агентству «Інтерфакс-Україна» 26 лютого.

«Щоб запобігти будь-яким інсинуаціям, особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і в НАБУ із заявою якомога швидше перевірити все, що викладено в «розслідуванні», і дати відповіді і мені, і всьому суспільству», – йдеться в заяві Гладковського, переданому агентству у вівторок.

Також він просить тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

«На час перевірки правоохоронними органами цього питання звертаюся з проханням призупинити мої повноваження як першого заступника секретаря РНБО і голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно», - заявив чиновник.

Раніше, представниця президента у ВР Ірина Луценко заявила, що Державний концерн «Укроборонпром» та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський можуть позиватися проти журналістів програми «Наші гроші».

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що оточення президента курує розкрадання оборонки.

За інформацією журналістів, син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Повідомлялося, що Гладковський-молодший, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно в 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки.

При цьому державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: