Невиконані обіцянки кандидатів: Вілкул передумав підтримувати децентралізацію

Читать на русском
Народний депутат-кандидат в президенти України Олександр Вілкул провалив передвиборчу обіцянку підтримувати децентралізацію влади.
Олександр ВілкулСлово і Діло

Всі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми і продовжують виголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них вже займали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням всього обіцяного політиками і чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Пропонуємо згадати, як Олександр Вілкул обіцяв підтримувати процес децентралізації влади і що з цього вийшло. Таке зобов'язання він взяв на себе, балотуючись до Верховної Ради в 2014 році від партії «Опозиційний блок», в програмі якої прописано намір сприяти процесу децентралізації.

Однак за більш ніж чотири роки роботи нинішнього скликання парламенту «Опоблок», всупереч своїй програмі, в повному складі, включаючи Вілкула, не голосував ні за одну законодавчу ініціативу щодо децентралізації.

Нагадаємо, в грудні 2014 року Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи та зміни до Бюджетного кодексу України, щодо реформи міжбюджетних відносин. Ці рішення дозволили почати процес фінансової децентралізації: було запроваджено розподіл компетенцій та збільшено кількість платежів, які залишаться в розпорядженні місцевих бюджетів.

У лютому 2017 року Рада ухвалила низку важливих законопроектів, що сприяють проведенню в Україні реформи місцевого самоврядування. Проте, «Опоблок» проігнорував ці законопроекти.

Про те, як Вілкул обіцяв реформувати правоохоронну систему, дивіться на відео.

Вілкул та правоохоронна реформа: не голосує та не пропонує альтернатив // НЕ ЦЯЦЯНКИ #5Слово і Діло

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і красивих промов будь-якого кандидата в президенти згодом можуть перетворитися на невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, що Порошенко не встиг реформувати правоохоронну систему.

Ще один кандидат у президенти України Юрій Тимошенко не ініціював створення екологічної міліції.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не тільки провалені, а й виконані, і ті, які поки знаходяться в процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: