ГПУ встановила, як НАБУ, ДФС і СБУ діяли в корупційній схемі

Читать на русском
Луценко розповів про участь Національного антикорупційного бюро НАБУ, Державної фіскальної служби ДФС і Служби безпеки в розкраданнях в Укроборонпромі.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про участь Національного антикорупційного бюро (НАБУ), Державної фіскальної служби (ДФС) і Служби безпеки в розкраданнях в «Укроборонпромі».

Як пише «Слово і Діло», про це заявив Луценко в інтерв'ю «Цензор.НЕТ».

Луценко озвучив масштаби корупції в «Укроборонпромі»Генпрокурор заявив, що за чотири роки від злочинів в Укороборонпромі держава втратила понад 350 млн грн.

За словами Луценка, під час розслідування Генпрокуратура не встановила листування Андрія Рогози з Ігорем Гладковским. При цьому листування з Рогози і Віталія Жукова стало зрозуміло, що всі вони - співучасники злочину.

«Ми повинні довести справжність цієї листування і отримати хоч якісь інші докази, тому що просто листування не є підставою для суду», - розповів Луценко.

Також Луценко розповів, що НАБУ, ДФС і СБУ діяли в корупційній схемі в «Укроборонпромі».

«Служба безпеки заводу, яка, швидше за все, лобіює іншу фірму, говорить: «Є довідка з ДФС у нас, що ви, «Оптимумспецдеталь», маєте справу з ризиковими конвертаційними структурами... Ваша ціна нас не влаштовує, нас влаштовує більше». В результаті Рогоза з компаньйонами як-то отримує довідку з ДФС, що вони помилилися, що сама «Оптимумспецдеталь» не є ризиковою. Але все одно компанія не може нічого продати. Тому з'являється така ж довідка, що нібито «Оптимумспецдеталь» фіктивна - вже від СБУ», - пояснив Луценко, додавши, що фірма знову злетіла з конкурсу бронетанкового заводу.

При цьому, за його словами, фірма «дивним чином отримують через знайомих «Сбушників» нову довідку, що «Оптима» - не фіктивна фірма, і то була помилка».

«Але знову вони не допущені на конкурс. В цей раз проти них з'являється нова довідка про фіктивність - тепер від НАБУ. І тоді у Рогози починається активне листування з найвідомішим секретним агентом в Україні - Шевченко, який сам публічно оголошує, що він секретний агент НАБУ», - додав Луценко.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура продовжує досудове розслідування у 150 кримінальних провадженнях щодо розкрадань у оборонпромі.

Президент України Петро Порошенко ініціює проведення комплексного міжнародного аудиту «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: