Порошенко анонсував законопроект щодо прозорості держоборонзамовлення

Читать на русском
Турчинов протягом тижня повинен надати президенту пропозиції, які ляжуть в основу законопроекту, який стосується прозорості державного оборонного замовлення, заявив Порошенко.

Секретар ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов протягом тижня повинен надати президенту пропозиції, які ляжуть в основу законопроекту, який стосується прозорості державного оборонного замовлення, заявляє президент України Петро Порошенко.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам ввечері в четвер.

Порошенко закликав НАБУ розслідувати розкрадання в оборонній сферіПрезидент України Петро Порошенко закликав Національне антикорупційне бюро розслідувати оприлюднені в ЗМІ дані про махінації під час закупівлі в оборонній сфері.

«Необхідно змінити склад державного оборонного замовлення. Поставлено завдання до понеділка всім міністерствам, учасникам, членам РНБО подати свої пропозиції для розробки законопроекту і протягом тижня секретар РНБО Турчинов має подати мені пропозиції, які я підпишу і внесу як суб'єкт законодавчої ініціативи, визначивши цей законопроект як невідкладний», - пояснив глава держави.

Він наголосив на необхідності невідкладно забезпечити прозорість державного оборонного замовлення.

«Це буде новація, це буде вивчений повністю міжнародний досвід, будуть доступні, будуть оприлюднені не тільки обсяги контрактів, але і ціни, і всі повинні бути впевнені, що немає ніякої закритої інформації там, де не страждають державні інтереси», - сказав він.

За словами Порошенка, відкритість інформації сприятиме довірі суспільства і свідчитиме про боротьбу з корупцією.

Нагадаємо, «Укроборонпром» перевірятиме міжнародний аудит.

Також Луценко озвучив масштаби корупції в «Укроборонпромі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: