Рада ухвалила закон про допуск іноземних армій

Читать на русском
Парламент у вівторок, 26 лютого, схвалив за основу і в цілому законопроект №10067 про допуск підрозділів Збройних сил іноземних держав на територію України.

Парламент у вівторок, 26 лютого, схвалив за основу і в цілому законопроект №10067 про допуск підрозділів Збройних сил іноземних держав на територію України.

Як пише «Слово і Діло», за закон проголосували 263 нардепа.

Підкреслимо, на фінансування витрат, пов'язаних з підготовкою і проведенням багатонаціональних навчань на території України та за її межами в 2019 році передбачено 40 млн 220,1 тис. гривень.

«Рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американському навчанні «Репід Трайдент - 2019», українсько-американському навчанні «Сі Бриз - 2019», українсько-румунському навчанні «Ріверайн - 2019», багатонаціональному навчанні «Кленова Арка – 2019» та українсько-британському навчанні «Воріер Вотчер - 2019» схвалити», - сказано у тексті закону.

Документ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялося, в понеділок спікер парламенту Андрій Парубій анонсував розгляд закону про допуск іноземних військових у вівторок. Він підкреслював, що цей закон буде одним з перших на порядку денному.

Нагадаємо, 20 лютого президент Петро Порошенко вніс у Раду законопроект №10067 про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2019 році для участі в багатонаціональних навчаннях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: