Шотландія та Вельс виступили проти угоди про Brexit

Читать на русском
Парламенти Шотландії та Вельсу офіційно виступили проти угоди про Brexit, розробленої урядом Великої Британії та ЄС.

Парламенти Шотландії та Вельсу на своїх засіданнях у вівторок, 5 березня, офіційно виступили проти угоди про Brexit, розробленої британським урядом і Євросоюзом.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Brexit можуть відкласти до 2021 року – ЗМІУ ЄС розглядають можливість відкласти вихід Великої Британії з блоку на два роки. Brexit має бути відкладений, якщо парламент не проголосує за угоду найближчими днями.

«Шотландський парламент і валлійська національна асамблея цього вівторка проголосували проти Brexit-угоди, розробленої між урядом Сполученого Королівства і Брюсселем. Це перший раз, коли вони зробили подібний крок так одночасно», - йдеться в повідомленні.

Очікується, що рішення цих парламентів посилить і без того серйозні внутрішні тертя у Великій Британії з приводу виходу з Європейського союзу, офіційною датою якого має стати 29 березня.

У той же час відзначається, що ці голосування не матимуть ніякої зобов'язуючої сили, виступаючи радше засобом кристалізації опозиції нинішньому британському уряду.

Відомо, що саму ж угоду про Brexit має підтримати лише загальний британський парламент у Лондоні, а відповідне голосування заплановане на наступний тиждень.

Нагадаємо, під час референдуму про вихід країни з ЄС в 2016 році Англія та Вельс проголосували переважно за це, в той час як Шотландія та Північна Ірландія – проти.

Як повідомлялося, Євросоюз готовий до поступок Лондону щодо Brexit. ЄС готовий погодитися з відтермінуванням виходу Великої Британії з його складу, але на певних умовах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: