Мей висунули вимоги щодо угоди про Brexit

Читать на русском
В разі невиконання Мей умов, висунутих євроскептиками, депутати не підтримають запропоновану прем'єр-міністром угоду про Brexit.

Британські євроскептики-консерватори на чолі з прихильником «жорсткого» виходу Британії з Євросоюзу (Brexit) Джейкобом Рісом-Моггом висунули прем'єр-міністру Терезі Мей низку умов щодо угоди про Brexit.

Про це повідомляє The Sunday Times, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, в разі невиконання Мей умов, висунутих євроскептиками, депутати не підтримають запропоновану прем'єр-міністром угоду про Brexit.

Так, вісім представників євроскептиків підготували документ, у якому докладно виклали вимоги, без виконання яких вони не підтримають запропоновану Мей угоду на голосуванні, запланованому на 12 березня.

Зазначається, що вимоги депутатів пов'язані із суперечливим питанням навколо підтримки режиму перебування Північної Ірландії у складі митного союзу ЄС і єдиного європейського ринку після початку перехідного періоду Brexit («бекстоп»).

За словами євроскептиків, угода повинна мати «щось більше, ніж просте згадування тимчасового характеру механізму «бекстопу», а також чіткий опис дій Британії щодо британсько-ірландського кордону в разі провалу торгових переговорів з ЄС.

Як повідомлялося, в ЄС розглядають можливість відкласти вихід Великобританії з блоку на два роки.

Brexit запланований на 29 березня 2019 року, після чого повинен початися 21-місячний перехідний період.

Раніше, прем'єр Британії Тереза Мей відклала голосування на 12 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: