Мей назвала дату голосування британського парламенту по Brexit

Читать на русском
Британський парламент до 12 березня проголосує за вихід з ЄС, однак це відбудеться не наступного тижня.

Британський парламент до 12 березня проголосує за вихід з ЄС, однак це відбудеться не наступного тижня.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, повідомляє Reuters.

Британія і ЄС майже узгодили Brexit - ЗМІСторони майже домовилися за спірним питанням так званого бекстопу для ірландського кордону.

Мей наголосила, що її команда провела зустрічі в Брюсселі, щоб забезпечити такі зміни, які, на думку законодавців, потрібно пройти .

Нагадаємо, у Британії троє міністрів вимагають відкласти Brexit. Міністри вважають, що, якщо найближчим часом не буде рішення по виходу Британії з ЄС, вони готові кинути виклик прем’єрці Терезі Мей і проголосувати за затримку Brexit.

Раніше повідомлялось, що старші міністри уряду Британії хочуть, щоб прем'єр-міністр Тереза Мей пішла у відставку після завершення першого етапу переговорів щодо Brexit і, щоб вона дала можливість провести наступний етап переговорів новому лідеру.

До цього члени Палати громад парламента Великобританії 14 лютого не підтримали пропозицію, яка закликала уряд країни домовитися з Брюсселем про перенесення строків Brexit. Проти поправки проголосували 315 членів парламенту, за - 93. Після цього Мей поїхала в Брюссель, аби зустрітися з Юнкером і обговорити Brexit.

Також представники опозиційної Лейбористської партії вимагали від Мей провести голосування по виходу Великобританії з Європейського союзу (Brexit) до кінця лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: