Британія і ЄС майже узгодили Brexit - ЗМІ

Читать на русском
Сторони майже домовилися за спірним питанням так званого бекстопу для ірландського кордону.

Великобританія і Євросоюз майже погодили всі умови щодо Brexit.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє агентство Reuters у четвер, 21 лютого, посилаючись на дипломатів у Брюсселі.

Мей планує ще раз обговорити Brexit з лідерами усіх країн ЄСПрем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей планує ще раз обговорити питання виходу Сполученого Королівства зі складу Євросоюзу з усіма главами держав та урядів країн-членів ЄС.

Зазначається, що сторони наближаються до окремої заяви, у якій ЄС виокремить тимчасовий характер так званого «бекстопу» для ірландського кордону.

«Бекстоп» - це гарантія того, що після Brexit між Ірландією, що входить у ЄС, і Північною Ірландією в складі Британії не виникне жорсткого кордону. Дехто з британських депутатів побоюється, що «бекстоп» може назавжди прив'язати країну до митного союзу з ЄС.

«Ми також розглядаємо оновлення декларації про майбутні відносини між ЄС і Великобританією після Brexit, щоб надати більшого значення «альтернативним домовленостям», до яких прагне Британія», - сказав дипломат ЄС. «Але до 28 лютого Мей не зможе отримати жодної твердої формули», - додав він.

Інший дипломат зазначив, що британському парламенту належить чітко сигналізувати, що такий варіант матиме їхню підтримку у формі ратифікації угоди про Brexit. «Якщо вони це зроблять, ми підберемо точні слова в другий тиждень березня, і цей варіант буде затверджений на саміті», - сказав дипломат.

В іншому випадку саміт лідерів ЄС, який має відбутися 21-22 березня в Брюсселі, повинен буде погодити відстрочення Brexit після 29 березня, повідомили джерела, щоб уникнути гіршого сценарію Brexit без угоди.

Напередодні в Мадриді заявили, що в Брюсселі почали переглядати угоду про вихід Великобританії з Євросоюзу.

Нагадаємо, минулого тижня британський парламент відмовився переносити терміни виходу країни з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: