Лондон підготував нові пропозиції щодо умов Brexit

Читать на русском
Правові пропозиції, які розробив генеральний прокурор Англії та Уельсу Джеффрі Кокс, будуть представлені в середу, 20 лютого.

Великобританія виступить в середу, 20 лютого, з новими правовими пропозиціями щодо умов Brexit, які розробив генеральний прокурор Англії та Уельсу Джеффрі Кокс.

Про це повідомив телеканал Sky News з посиланням на інформацію, отриману від міністра з питань Brexit Стівена Барклі, пише «Слово і Діло».

Brexit рекордно уповільнив економіку Великої БританіїЗа підсумками 2018 року темпи зростання економіки впали до найнижчого рівня з 2012 року. А поточний рік, як очікується, буде найслабкішим після рецесії 2009 року.

Барклі сподівається, що нових пропозицій виявиться досить для того, щоб забезпечити проходження угоди за умовами «розлучення» з Брюсселем через британський парламент і вивести весь процес з політичного глухого кута.

Згідно з переданою телеканалом інформацією, британський уряд відмовився від компромісного варіанту угоди, запропонованого заступником міністра у справах регіонів і місцевого самоврядування Кітом Малтхаусом. Цей варіант продовжував на рік - до кінця 2021 року - перехідний період після Brexit і передбачав заміну спірного механізму під назвою «бекстоп», покликаного не допустити появи фізичного кордону між Північною Ірландією та Ірландією шляхом збереження перебування Ольстера в митному союзі і єдиному ринку ЄС.

Зазначимо, минулого тижня британський парламент відмовився переносити терміни виходу країни з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: