Brexit можуть відкласти до 2021 року – ЗМІ

Читать на русском
У ЄС розглядають можливість відкласти вихід Великої Британії з блоку на два роки.  Brexit має бути відкладений, якщо парламент не проголосує за угоду найближчими днями.

У ЄС розглядають можливість відкласти вихід Великої Британії з блоку на два роки.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує The Guardian із посиланням на високопосадовців ЄС.

Мей планує ще раз обговорити Brexit з лідерами усіх країн ЄСПрем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей планує ще раз обговорити питання виходу Сполученого Королівства зі складу Євросоюзу з усіма главами держав та урядів країн-членів ЄС.

Brexit запланований на 29 березня 2019 року, після чого має початися 21-місячний перехідний період. Премʼєрка Британії Тереза Мей відклала голосування щодо угоди з ЄС до 12 березня. Троє британських міністрів заявили, що Brexit має бути відкладений, якщо парламент не проголосує за угоду найближчими днями.

«Заміна 21-місячного перехідного періоду додатковим часом як державі-члену дозволить Великій Британії та ЄС розробити свої плани на майбутні відносини з метою зміни суперечливого ірландського механізму «бекстоп», - йдеться в матеріалі.

Прихильниками перенесення виходу Британії з ЄС називають президента Європейської ради Дональда Туска і генерального секретаря Єврокомісії Мартіна Зельмайра. Зазначається, що Брюссель хоче уникнути короткого відтермінування Brexit на користь довгого, якщо це відбудеться.

ЄС може проголосувати за перенесення Brexit, якщо Лондон зробить відповідне звернення і висловить готовність внести зміни в плани щодо виходу з Євросоюзу.

«Бекстоп» передбачає, що Велика Британія залишиться в митному союзі з ЄС до тих пір, поки не буде досягнуто нової торговельної угоди між Лондоном і Брюсселем. В цьому випадку Північна Ірландія залишиться частиною внутрішнього європейського ринку, що дозволить уникнути встановлення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландською Республікою.

Нагадаємо, минулого тижня британський парламент відмовився переносити терміни виходу країни з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: