У Черкаській області депутату та двом керівникам підприємств повідомили про підозру

Читать на русском
Депутат Черкаської міської ради, будучи головою однієї з постійних депутатських комісій зазначеної ради, організував та очолив злочинну групу, до якої увійшли 2 директора черкаських приватних товариств.

У Черкаській області прокуратура повідомила про підозру депутату міськради і двом керівникам приватних підприємств. Чоловіків підозрюють у розкраданні бюджетних коштів, а також в ухиленні від сплати податків.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області, передає «Слово і Діло».

Депутат Черкаської міської ради, будучи головою однієї з постійних депутатських комісій зазначеної ради, організував та очолив злочинну групу, до якої увійшли 2 директора черкаських приватних товариств. Чоловіки з 2016 до 2018 року ухилялися від сплати податків. Це їм вдалося зробити за рахунок підроблених документів, котрі стосуються неіснуючих фінансово-господарських відносин. Вони не сплатили 4,6 млн грн податків.

У 2016 році депутат разом із директорами підприємств завищували вартість підрядних робіт із капітального ремонту об'єктів інфраструктури міста. Це дозволило їм заволодіти бюджетними коштами на суму 1,7 млн ​​грн.

Прокуратура повідомила про підозру у вчиненні кримінальних проваджень за статтями «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)», «Підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», «Службове підроблення».

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним. Їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше затриманому топ-менеджменту «Спецтехноекспорту» повідомили про підозру.

Також нагадаємо, фігурантам справ про розкрадання в оборонці повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: