У САП розповіли, чим обґрунтовується підозра Продану

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратури назвали докази, які обґрунтовують підозру колишньому головному фіскалу України.
Мирослав Продан з адвокатами

Підозра в незаконному збагаченні колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана обґрунтовується його листуваннями, показами свідків та «прослушкою».

Про це вказується в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, в якій прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури перелічує докази, повідомляє «Слово і Діло».

На думку слідства, підозра Продану обґрунтовується наступними доказами: флешкою із записами листування за допомогою месенжера Telegram абонентського номеру екс-фіскала; матеріалами тимчасового доступу документів ПрАТ «Київстар», якими підтверджується належність цього номеру Продану, а також місць перебування та з'єднань мобільних терміналів фігурантів справи; висновком експертизи, яка підтверджує «прив'язаність» номеру Продана до програми Telegram на комп'ютері; зміст цієї переписки підтверджує набуття та передачу Проданом грошових коштів Максиму Павицькому (куму екс-фіскала) для придбання об'єктів нерухомого майна та транспортних засобів; експертизою, яка встановила відсутність у екс-голови ДФС та його близьких осіб достатніх коштів для придбання інкримінованих об'єктів нерухомого майна та автомобілів; показаннями свідків, яких залучали до проведення будівельних та ремонтних робіт на придбаних за кошти Продана об'єктах нерухомого майна, а також замовлення послуги щодо оформлення інтер'єру у будинку.

Також підозра екс-фіскалу підтверджується запитом про міжнародну правовому допомогу отриману від компетентних органів Туреччини, якими підтверджується факт придбання об'єктів нерухомого майна; показаннями свідка про обставини придбання будинків у Туреччині; матеріалами проведених негласних слідчих розшукових дій; інформацією про рух коштів по рахунку ТОВ «Компанія Антей» відкритих у АТ «КБ Приват Банк», що свідчить про відсутність господарської діяльності та достатніх для придбання автомобілів коштів; інформацією на запит з курортного комплексу «Ріксос-Прикарпаття», щодо перебування дружини Продана на території комплексу з використанням автомобіля та іншими доказами.

Як відомо, Конституційний суд України визнав статтю 368-2 Кримінального кодексу України про незаконне збагачення неконституційною.

Нагадаємо, суд призначив експертизу квартири дружини Продана. Також суд відмовився передавати в АРМА арештоване майно екс-фіскала. Раніше суд зняв з нього браслет і повернув закордонні паспорти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: