НАБУ повідомило про другу підозру депутату Київради Кримчаку

Читать на русском
Столичному депутату Сергію Кримчаку повідомили про другу підозру у заволодінні землею в Києві та збагаченні.
Сергій Кримчак

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про другу підозру депутату Київської міської ради Сергію Кримчаку у заволодінні шістьма земельними ділянками та незаконному збагаченні на 19,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«25 лютого депутату Київської міської ради, екс-секретарю земельної комісії (Сергію Кримчаку – ред), повідомлено про підозру у заволодінні шістьма земельними ділянками та незаконному збагаченні на 19,5 млн грн. Дії посадовця кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 3 та ч. 4 ст. 358, та ч. 1 ст. 368-2 Кримінального кодексу України. Також про підозру повідомлено його спільнику (за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України)», – йдеться в заяві відомства.

За даними слідства, Кримчак завдяки свої посаді впродовж 2008-2014 років організував схему заволодіння шістьма земельними ділянками. Загальна вартість цих земель становить понад 2,5 млн грн. Як з'ясували детективи, до реалізації корупційної схеми посадовець залучив свого родича. Той за дорученням депутата шукав осіб, на яких можна приватизувати земельні ділянки у Голосіївському районі міста Києва, що перебували в комунальній власності.

Після того, як перелік таких осіб був готовий, чиновник власним листом ініціював включення питання про виділення їм землі до порядку денного Комісії. Згодом, на сесії Київради, ініціатор разом із іншими депутатами голосував за ухвалення відповідного рішення. У результаті шість земельних ділянок загальною площею 0,47 га виділено заздалегідь визначеним особам, які про це навіть не здогадувалися. У подальшому детективи встановили, що набуття землі у власність оформлювалося за підробленими документами.

Окрім того, детективи НАБУ встановили, що у 2015-2016 роках депутат Київради набув у власність та передав активи на загальну суму 19,5 млн грн, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами. Частина цієї суми витрачена на придбання позашляховика класу «люкс», який перебуває в користуванні депутата, решта – інвестована в корпоративні права та нерухомість, які приносять прибутки підозрюваному екс-посадовцю Київради.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи Кримчака. Пізніше, САП скерувала цю справу до суду. Також суд призначив її до розгляду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: