Суд майже втричі зменшив заставу Насірову

Читать на русском
Колишньому головному фіскалу України зменшили заставу в декілька разів, продовживши при цьому обов'язки.
Роман Насиров у суді

Колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову майже втричі зменшили розмір застави зі 100 до 36 мільйонів гривень.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Шевченківського районного суду міста Києва, повідомили журналісту «Слова і Діла» в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За словами співрозмовника, під час розгляду клопотання прокурорів САП про продовження дії покладених обов'язків на обвинувачених Насірова та директора департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова суд розглянув прохання захисту про зменшення розміру заставу. Так, суд задовольнив клопотання і зменшив розмір застави до 36 млн грн, продовживши дію обов'язків.

Як додав представник САП, наразі мотивація цього рішення невідомо, оскільки суд оголосив лише коротку частину ухвали.

Нагадаємо, Насірова та Новікова обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ). За версією слідства, екс-голова ДФС і директор департаменту ДФС у період 2015-2016 років дозволили компаніям народного депутата-втікача Олександра Онищенка, підозрюваного в організації «газових схем» за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії завдали державі збитків на суму понад 2 мільярди гривень.

Раніше суд повернув закордонні паспорти голові департаменту ДФС, а Насірову дозволив не носити електронний браслет. Водночас суд наклав арешт на гроші, приховані Насіровим у Британії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: