Насірову дозволили вільно переміщатися Україною

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив клопотання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків поновленого керівника ДФС.
Роман Насіров

Суд дозволив обвинуваченому в зловживанні службовим становищем поновлення на посаді голови Державної фіскальної служби Роману Насірову та директору департаменту погашення боргу ДФС Володимиру Новікову залишати межі Києва та Київської області.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Шевченківського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

«Прокурором САП заявлене клопотання про продовження терміну дії обов’язків, покладених на підсудних, які за результатами розгляду були задоволені частково, за винятком обов’язку не залишати межі міста Києва та Київської області, які судом вирішено не продовжувати», – відзначили в прокуратурі.

Також, за інформацією САП, прокурор на судовому засіданні встиг зачитати 25 сторінок обвинувального акта.

Як відомо, Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ). За версією слідства, голова ДФС разом із Новіковим у період 2015-2016 років дозволив компаніям народного депутата-втікача, підозрюваного в організації «газових схем», Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 мільярди гривень.

Нагадаємо, суд повернув закордонний паспорт голові департаменту ДФС Новікову. Також прокурор САП дочитав майже до половини звинувачення Насірову та ще одному обвинувачуваному. Раніше суд поновив Насірова на посаді голови ДФС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: