Справа Насірова: суд повернув закордонні паспорти голові департаменту ДФС

Читать на русском
Столичний суд повернув документи для виїзду за кордон обвинуваченому в справі колишнього головного фіскала України.
Роман Насиров у суді

Суд повернув закордонні паспорти директору Департаменту погашення боргу Державної фіскальної служби Володимиру Новікову, обвинуваченому в справі колишнього голови ДФС Романа Насірова.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Шевченківського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Водночас Новікову продовжили дію всіх інших процесуальних обов'язків. Також колегія продовжила все обов'язки екс-голові ДФС. Крім того, судді відмовили адвокатам Насірова в зменшенні розміру застави для їхнього клієнта й надання йому дозволу на виїзд за кордон.

Однак через розгляд низки клопотань прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не встигли продовжити зачитувати обвинувальний акт. Наступне засідання призначене на 10 грудня на 12:00.

Як відомо, Насірова обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ). За версією слідства, екс-голова ДФС у період 2015-2016 років дозволив компаніям народного депутата-втікача, підозрюваного в організації «газових схем» Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 мільярди гривень.

Нагадаємо, прокурор САП дочитав майже до половини обвинувачення Насірову та Новікову. Також суд дозволив Насірову не носити електронний браслет. Раніше судді відмовили екс-голові ДФС у відводі колегії суддів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: