США створюють єдину дипмісію в Єрусалимі

Читать на русском
Держдепартамент офіційно об'єднує консульство і посольство США в Єрусалимі в одну структуру.

Консульство і посольство США в Єрусалимі об'єднаються в понеділок, 4 березня, в єдину структуру.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Держдепартаменту.

Посольство розбрату: навіщо Трамп переніс дипмісію до Єрусалима та чим це загрожує?14 травня в Єрусалимі відкрилося посольство США, перенесене з Тель-Авіва згідно з рішенням Трампа. Щонайменше 55 учасників протестів загинули й 2700 осіб звернулися за допомогою. Оцінили ситуацію експерти.

У відомстві нагадали, що даний крок був анонсований ще в жовтні 2018 року.

«Це рішення було продиктоване нашими глобальними зусиллями щодо підвищення ефективності та результативності наших дипломатичних відносин і операцій. Це не означає зміни політики США щодо Єрусалиму, Західного берега або Сектора Газа», - йдеться в заяві Держдепу.

При цьому наголошується, що США як і раніше не займають будь-якої позиції щодо остаточного статусу Єрусалиму, включаючи межі і лінії розмежування.

«Конкретні кордону ізраїльського суверенітету в Єрусалимі є предметом переговорів між сторонами про остаточний статус. Адміністрація як і раніше повністю прихильна зусиллям з досягнення міцного і всеосяжного миру, який забезпечить більш світле майбутнє Ізраїлю і палестинцям», - вказали в Держдепартаменті.

Нагадаємо, в кінці 2017 року президент США Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і розпорядився перенести туди американське посольство.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: