Справа «Золотого мандарина ойл»: фігурантка намагалася повернути вилучені речі

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив адвокату співробітниці Мін'юсту в поверненні вилучених Національним бюро речей у справі зловживань.

Суд відмовив адвокату керівника секретаріату уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Міністерства юстиції Ольги Давидчук у поверненні вилученого майна в так званій справі фірми «Золотий мандарин ойл».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергія Коробенко за результатами розгляду скарги, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Давидчук у скарзі вказувала, що під час обшуку НАБУ вилучило належні її клієнту речі, які, як адвокат вважає, не були вказані в постанові про надання дозволу на обшук. Йдеться про наступне майно: копію рішення ЄСПЛ за позовом фірми «Золотий мандарин ойл» проти України із супровідним листом і резолюцією; лист за рішенням ЄСПЛ; вимоги державного виконавця; лист Мін'юсту; постанову про відкриття виконавчого провадження по «Золотому мандарину ойл»; інші документи відповідно до постанови суду в кількості 285 аркушів, а також мобільний телефон Iphone 7 чорного кольору.

Своєю чергою детектив НАБУ пояснив, що рішенням суду було надано доступ на вилучення вищевказаного. Також, за його словами, ці речі визнані речовими доказами, а телефон Давидчук перебуває на експертизі з метою виявлення на ньому інформації, яка має доказове значення для справи.

Вивчивши скаргу, суддя Коробенко відмовив у її задоволенні.

Нагадаємо, 8 грудня 2017 року НАБУ провело обшук у працівниці Мін'юсту. В самому Національному бюро повідомили, що в ході цього обшуку знайшли документи, які мали перебувати в самій будівлі Міністерства. Раніше детективи встановили можливих учасників цієї схеми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: