Обшуки Мін'юсту: НАБУ завітало в гості до працівника

Читать на русском
Після ранкового обшуку, з яким співробітники НАБУ нагрянули до Міністерства юстиції України, пройшов обшук будинку однієї зі співробітниць відомства.

Після ранкового обшуку, з яким співробітники НАБУ нагрянули до Міністерства юстиції України, пройшов обшук будинку однієї зі працівниць відомства.

Про це заявила перша заступниця міністра юстиції Наталія Бернацька під час брифінгу в п'ятницю, пише «Слово і Діло».

Вона розповіла, що після обшуків у Мін'юсті пройшов обшук у працівниці Міністерства юстиції вдома.

«Це керівник секретаріату урядового уповноваженого, який представляє нашу країну в ЄСПЛ. Там ухвала суду була. Але обшук почався без адвокатів. І коли вона намагалася викликати адвокатів, їх ніхто не хотів шукати. Після того, як вони приїхали, їх ніхто не хотів пускати. Провели обшук в автомобілі, приміщенні», – розповіла вона.

Також Бернацька зазначила, що «працівники НАБУ увірвалися до будівлі … зайшли до одного з кабінетів, де зберігаються матеріали справ у Європейському суді з прав людини, й закрилися там із прибиральницею».

Порошенко заявив про невтручання в конфлікт із НАБУПрезидент України Петро Порошенко під час візиту до Литви заявив, що не допустить політичного втручання в роботу антикорупційних органів.

«Вони перебували там приблизно півтори години», – сказала вона, додавши, що працівники НАБУ жодних документів не надали й вийшли з будівлі через чорний хід.

«На столі вони залишили лише протокол обшуку, який є незаконним і порушує всі норми Кримінального та Кримінально процесуального кодексу. Обшук був проведений без ухвали суду», – додала Бернацька.

За її словами, обшук проводили троє працівників НАБУ.

Вона заявила, що Мін'юст звертається до генпрокурора із заявою про злочин, який був скоєний працівниками НАБУ в Міністерстві юстиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: