Православна церква України зібралася на Синод

Читать на русском
У Будинку митрополита на території Софії Київської у Києві розпочалося засідання Священного Синоду Православної церкви України.

У Будинку митрополита на території Софії Київської у Києві розпочалося засідання Священного Синоду Православної церкви України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у прес-службі ПЦУ.

Як отримали самостійність церкви Східної Європи та що дасть Україні томос про автокефаліюТомос про автокефалію багато церков Східної Європи намагалися отримати протягом десятиліть. Що чекає на Україну з появою єдиної помісної церкви?

«4 березня 2019 року у Будинку митрополита під головуванням Митрополита Київського і всієї України Епіфанія триває засідання Священного Синоду Православної церкви України», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, станом на 1 березня до Православної церкви України перейшло з Московського патріархату 402 храми та два кафедральні собори.

Нагадаємо, 22 грудня 2018 року президент Петро Порошенко підписав закон щодо назви релігійної організації, що керується з держави-агресора. Тепер у назві УПЦ МП повинно бути вказано на її зв’язок і залежності від РПЦ.

Згідно із законом, Українська православна церква Московського патріархату в Україні повинна називатися Російською православною церквою. Якщо Російська православна церква відмовиться виконувати вимогу закону України щодо назви своєї церкви в Україні, вона не отримає статусу неприбуткової організації. Тоді їй доведеться платити податки

Як відомо, предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявив, що не шукав можливості для прямого діалогу с митрополитом Московського патріархату Онуфрієм чи з патріархом Російської православної церкви Кирилом, бо вважає подібні переговори нереальними.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: