Закон про перехід парафій УПЦ МП до Єдиної церкви набув чинності

Читать на русском
Закон про перехід парафій УПЦ МП до Єдиної церкви набув чинності. Для цього потрібна згода не менш, як двох третин парафіян.

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи», що передбачає механізми, які встановлюватимуть, в який саме спосіб релігійна організація може змінити свою підлеглість діючим в Україні та за її межами релігійним центрам, набув чинності.

Як пише «Слово і Діло», опублікований у газеті Верховної Ради «Голос України» напередодні, закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто, 31 січня.

Розподіл церковного майна та захоплення храмів: чого чекати після СоборуПрезидент Петро Порошенко застеріг представників радикальних організацій від захоплень храмів УПЦ МП. Про можливі провокації поговорили з експертами.

Законом встановлено, що рішення про зміну підлеглості та внесення змін або доповнень до статуту ухвалюється загальними зборами релігійної громади та не менш як двома третинами від її складу. Ці дві третини вираховуються від необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади. Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту засвідчується підписами членів релігійної громади.

Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін до статуту підлягає реєстрації у порядку, встановленому статтею 14 закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Визначено також перелік документів, які необхідно подати до органу реєстрації для реєстрації статуту (положення) релігійної громади.

Нагадаємо, 28 січня президент Петро Порошенко підписав закон про перехід парафій УПЦ МП до ПЦУ.

Раніше Епіфаній розповів, скільки парафій перейшли з Московської церкви до ПЦУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: