Румунська церква назвала умови визнання ПЦУ

Читать на русском
Румунська Православна Церква може визнати ПЦУ в обмін на гарантії прав і свобод румуномовних церковних громад на Буковині, які зараз перебувають у віданні УПЦ МП.

Румунська Православна Церква може визнати ПЦУ в обмін на гарантії прав і свобод румуномовних церковних громад на Буковині, які зараз перебувають у віданні УПЦ МП.

Як пише «Слово і Діло», про таке рішення Синоду повідомила прес-служба Румунської патріархії.

Закон про перехід парафій УПЦ МП до Єдиної церкви набув чинностіЗакон про перехід парафій УПЦ МП до Єдиної церкви набув чинності. Для цього потрібна згода не менш, як двох третин парафіян.

«Для прийняття конкретного і правильного рішення на найближчій сесії Синоду пріоритет буде віддано тому, що в Україні нараховується 127 румунських православних парафій, особливо у районі Північної Буковини, у віданні Української Православної Церкви Московського Патріархату», - йдеться у повідомленні.

В Румунії вважають, що необхідно провести реальні консультації з цими румунськими православними, які стурбовані збереженням своєї етнічної та мовної ідентичності.

Румунська патріархія хоче отримати письмові запевнення від церковних і державних органів України в тому, що етнічна і мовна ідентичність цих румунів буде поважатися, і що ці румунські православні матимуть можливість об'єднатися в румунський православний вікаріат у складі ПЦУ і розвивати духовні стосунки з Румунським Патріархатом.

Було відзначено, що український православний вікаріат діє в Румунії з 1990 року.

Нагадаємо, в Чернівецькій області ще три громади перейшли до ПЦУ.

Також відзначимо, в Києві 12 священиків УПЦ МП перейшли до ПЦУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: