В УПЦ МП відреагували на новий «церковний» закон

Читать на русском
Ухвалений на довільне обрання за означенням церкви закон порушує Конституцію та міжнародні зобов'язання України, вважають в УПЦ.

Закон про релігійні громади є таким, що порушує Конституцію та міжнародні зобов'язання України.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 17 січня, заявив керівник інформаційного відділу канонічної Української православної церкви (МП) архієпископ Климент, повідомляє ТАСС.

Стало відомо, скільки парафій перейшли до ПЦУ з УПЦ МПБлизько 70 церковних парафій перейшли до Православної церкви України, заявила представник президента у Верховній Раді, нардеп Ірина Луценко.

«Цей закон, що вносить зміни щодо підпорядкування релігійних громад, є кричущим порушенням Конституції та міжнародних зобов'язань України. Він грубо порушує права та свободи вірян», – сказав Климент.

При цьому він підкреслив, що автори законопроекту й ті, хто його ухвалював, «не приховували, що документ спрямований проти канонічної церкви, на ліквідацію УПЦ».

Сьогодні, 17 січня, український парламент ухвалив законопроект, який дозволяє парафіям ухвалювати рішення про перехід до іншої церкви двома третинами кворуму.

Нагадаємо, в грудні минулого року Рада зобов'язала УПЦ МП у своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви (РПЦ).

В УПЦ МП заявили, що змінити назву церкви буде проблематично, оскільки вона зареєстрована в Україні, а не в Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: