Сербська церква відмовилася визнавати ПЦУ

Читать на русском
Сербська православна церква відмовилася визнавати канонічність новоствореної Православної церкви України.

Сербська православна церква відмовилася визнавати новостворену Православну церкву України, назвавши її неканонічною.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві бюро друку і масової інформації СПЦ, повідомляє в четвер, 28 лютого, Главред.

Епіфаній пояснив схему переходу громад в ПЦУТільки громада, а не священнослужителі мають право розпоряджатися церковним майном, і саме парафіяни повинні приймати рішення про те, чи приєднуватися до помісної церкви.

Зокрема, коментуючи створення автокефальної церкви в Україні, в Сербській церкві підкреслили, що «розкольники залишилися розкольниками», і «один раз розкольник - розкольник назавжди, за винятком випадків найщирішого звернення і глибокого покаяння».

«Єдиною церквою, яку Сербська церква знає і визнає, є канонічна Українська православна церква на чолі з Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм», - йдеться в заяві СПЦ.

Там також заявили про неканонічне «вторгнення Константинопольського патріархату на територію Російської церкви», а скликаний у Києві за участю Константинополя Об'єднавчий собор назвали «розкольницьким і розділовим псевдособором, який ще глибше викопав рів відчуження і розпаду суспільства нещасної країни Україна».

Раніше Румунська православна церква заявила, що може визнати Православну церкву України, якщо українська влада забезпечить права і свободи румунських громад.

Нагадаємо, 5 січня в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ. А вже наступного дня, 6 січня, Варфоломій офіційно вручив Томос першому предстоятелю ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: