Гладковський визнав закупівлю запчастин у Росії

Читать на русском
Купівля запчастин для військової техніки у Росії - складне завдання, до якої залучені українські спецслужби, зазначив Олег Гладковський.

Відсторонений заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський визнав, що Україна, дійсно, закуповує запчастини для військової техніки в Росії. Але відкинув звинувачення про свою причетність до корупційних схем.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в ефірі телеканала ZIK увечері в середу, 27 лютого.

«Під час моєї роботи головою міжвідомчої комісії оборонно-промислового комплексу, коли ми відпрацьовували стратегію імпортозаміщення - нам, на жаль, багато комплектуючих неможливо виробляти. Це складно технологічно, і я дійсно підтверджую, що частину ми завозимо звідти, де вона виробляється», - сказав Гладковський.

Він запевнив, що «це дуже складне завдання, до якого залучено і наші спецслужби».

«Не можу розкривати деталі - але скажу, що люди виконують важливу місію, і вона іноді навіть ставить під загрозу їхнє життя. Нам головне, щоб ті відновлені танки, модернізовані, щоб вони стріляли - це головне завдання оборонної промисловості», - додав він.

При цьому Олег Гладковський спростував інформацію про причетність своєї родини до розкрадань.

«Це нахабна брехня, де люди подають якусь інформацію нібито з анонімних джерел, але від цього страждає і моя особиста доля, і доля моєї родини», - сказав відсторонений заступник глави РНБО.

Гладковський назвав роботу журналістів «частиною брудних технологій боротьби за владу».

Нагадаємо, за даними ЗМІ, учасниками схеми по розкраданнях в оборонному комплексі є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з другом і директор Укроборонпрому Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів.

В Укроборонпромі звинуватили журналістів у маніпуляціях, а сам Гладковський попросив припинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

Національне антикорупційне бюро почало досудове розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: