Порошенко прокоментував корупційний скандал в оборонці

Читать на русском
Президент обіцяє справедливого покарання для всіх причетних до корупції в сфері оборони, якщо ці факти будуть підтверджені.

Президент Петро Порошенко заявляє, що ні прізвища, ні посади нікого не врятують і винні будуть притягнуті до відповідальності, якщо факти провини за корупційну діяльність в сфері оборони будуть доведені.

Як пише «Слово і Діло», так глава держави вперше прокоментував журналістам останні події навколо Укроборонпрому, повідомляє в четвер, 28 лютого, його прес-служба.

«Армія це найбільша цінність України. Армія створювалася зусиллями мільйонів українців, які віддавали останнє. Як Верховний Головнокомандувач армії буду захищати. Якщо факти підтвердяться, то, безумовно, ні прізвища, ні посади нікого не врятують. Як тільки з'явилася інформація - мною було підписано розпорядження про відсторонення і звернення в правоохоронні органи», - підкреслив Порошенко.

За його даними, розслідування зазначеної інформації проводиться в Генпрокуратурі, НАБУ і САП.

«Зараз за підсумками програми порушено ще одну кримінальну справу. Підкреслюю, що по завершенню розслідування винні будуть притягнуті до відповідальності, якщо факти підтвердяться», - запевнив президент.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, учасниками схеми по розкраданнях в оборонному комплексі є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор і директор Укроборонпрому Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів. У Укроборонпромі звинуватили журналістів в маніпуляціях, крім цього, Гладковський попросив припинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

Національне антикорупційне бюро початок досудове розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: