Денісова повідомила про вкрай важкий стан Бекірова та Гриба

Читать на русском
Політв'язні Кремля Едем Бекіров і Павло Гриб піддаються побиттю та іншим видам жорстокого поводження.

Український омбудсмен Людмила Денісова під час виступу на 40-й сесії Ради ООН з прав людини заявила, що політв'язні Кремля Едем Бекіров і Павло Гриб «знаходиться у вкрай важкому стані».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Денісової Facebook.

За її словами, українська влада п'ять років не має можливості проводити моніторинг дотримання прав громадян в анексованому Криму та на окупованій частині Донбасу.

«Ситуація з деякими нашими громадянами є критичною і вимагає негайного втручання європейського і світового співтовариства. Павло Гриб і Едем Бекіров знаходяться у важкому стані», - заявила вона.

Денисова зазначила, що «громадян незаконно затримують або викрадають, вони піддаються побиттю та іншим видам жорстокого поводження"

«Застосування жорстокого поводження простежується і щодо 70 українських політв'язнів і 24 військовополонених моряків, що утримуються в пенітенціарних установах Росії і в окупованому Криму», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Уповноважений з прав людини Російської Федерації Тетяна Москалькова під час розмови в коридорі парламенту Греції заявила, що не бачила звернення Денисової щодо стану здоров'я українського політв'язня Павла Гриба.

«Верховний суд Криму» відмовився відправити політв'язня Едема Бекірова під домашній арешт.

Денисова в свою чергу повідомляла, що Російська Федерація приховує стан здоров'я громадянин України Едема Бекірова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: