«Відчуваю себе як у капкані»: Павло Гриб написав лист з російського СІЗО

Читать на русском
Українець Павло Гриб, який утримується в російському СІЗО, написав російським журналістам, що йому негайно потрібне лікування.

Український політв'язень Павло Гриб, який утримується в російському СІЗО, написав російським журналістам, що йому негайно потрібне лікування.

Про це повідомляє Новая газета, пише Слово і Діло.

«Я бачу таку перспективу: або смерть, або в'язниця, де мені треба пробути наступні роки свого життя. Це в тому випадку, якщо я не помру раніше, ніж туди поїду. Туди відправляють терористів, і не всі повертаються живими. Мені там взагалі без ліків не вижити. А іншої перспективи немає», - написав він.

20-річний Павло Гриб також написав, що відчуває себе «як у капкані».

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«Думка така: не страждати даремно. Я не міг все повністю передбачити. Це пастка, в яку я потрапив, як звір у капкан», - написав Гриб.

Раніше повідомлялося, що у Павла Гриба знайшли симптоми Альцгеймера і цирозу печінки.

Також омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Гриб перебуває на межі життя та смерті.

Як повідомлялося, за версією російського слідства, з 27 березня до 15 травня 2017 року Гриб, перебуваючи на території України, через інтернет закликав дівчину привести в дію саморобний вибуховий пристрій на випускному вечорі 30 червня.

«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії й показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави та в анексованому Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: