Українському ув'язненому Грибу до суду викликали «швидку»

Читать на русском
Павло Гриб на засіданні також розповів, що його на тижні вивозили до Обласного клінічного діагностичного центру, в якому порадили додатковий огляд фахівцями.

Під час засідання суду в російському Ростові в п'ятницю, 1 лютого, український ув'язнений Павло Гриб поскаржився на погане самопочуття й суд погодився викликати швидку допомогу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Кавказский узел».

Павло Гриб у критичному стані. Чи піде РФ на поступки?Батько українського політв’язня в РФ Павла Гриба заявив, що в сина є симптоми хвороби Альцгеймера.

«Я прошу вас бути гуманними й відкласти засідання хоча б на два дні, до наступного тижня», – сказав Гриб, тримаючись рукою за живіт.

Спочатку суддя зачитав довідку із СІЗО, в якій ідеться про задовільний стан здоров'я, проте все ж погодився викликати «швидку». Павло Гриб на засіданні також розповів, що його цього тижня вивозили до Обласного клінічного діагностичного центру, в якому порадили додатковий огляд фахівцями. Гриб вказав, що його турбує біль у животі й голові.

Своєю чергою адвокат Гриба Марина Дубровіна на засіданні оголосила медичний висновок професора Василя Притули. У ньому йшлося про різке прогресування захворювання й необхідність операції в спеціалізованому хірургічному закладі Москви чи Берліна.

«У медичних документах жодна скарга зафіксована, хоча в Гриба вже зафіксовані серйозні зміни», – сказала Дубровіна.

Раніше Євросоюз закликав РФ надати медичну допомогу Грибу та Бекірову.

Також нагадаємо, Гриб заявив про тортури ФСБ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: