Україна наполягає на синхронному доступі лікарів до Гриба та Вишинського

Читать на русском
Денісова заявила, що українська сторона готова забезпечити доступ лікарів до обвинуваченого в державній зраді Кирила Вишинського тільки при можливості синхронного доступу лікарів до Павла Гриба.

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що українська сторона готова забезпечити доступ лікарів до обвинуваченого в державній зраді Кирила Вишинського тільки при можливості синхронного доступу лікарів до українського політв'язня Павла Гриба.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

«Відчуваю себе як у капкані»: Павло Гриб написав лист з російського СІЗОУкраїнець Павло Гриб, який утримується в російському СІЗО, написав російським журналістам, що йому негайно потрібне лікування.

Відзначимо, сьогодні в Брюсселі пройшов ряд зустрічей.

«Мала можливість поспілкуватися з Люком Девінем, директором Європейської служби зовнішньої дії по роботі з державами Східного партнерства та РФ і Дірком Шубель, начальником відділу РФ Європейської служби зовнішньої дії по роботі з державами Східного партнерства і РФ», - написала вона.

За її словами, під час розмови європейські дипломати запевнили, що ЄС має чітку позицію щодо українських військовополонених.

«Вони переконані, що наші моряки мають право на захист згідно з нормами міжнародного гуманітарного права. Також, очікують від РФ надання належної медичної допомоги пораненим і безперешкодного доступу до них консульських співробітників», - повідомила Денисова.

Вона зазначила, що в Брюсселі відбулася зустріч з директором Європейської служби зовнішньої дії по роботі з державами Східного партнерства і РФ Люком Девінем.

«Люк Девінь повідомив мені, що нещодавно його представники зустрілися з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковой. Під час зустрічі йшлося про можливості доступу лікарів до Кирила Вишинського, який підозрюється у державній зраді. Українська сторона готова забезпечити ці умови тільки при можливості синхронного доступу лікарів до українського політв'язня Павлу Гриба, який знаходиться в надкритичному стані», - написала Денісова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українському політв'язню Павлу Грибу дозволять зустрітися з українським консулом, але після вироку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: