Україні загрожує штраф за відмову від Євробачення

Читать на русском
Член правління Національної громадської телерадіокомпанії Олександра Кольцова заявляє, що Україну можуть оштрафувати за відмову брати участь у Євробаченні-2019.

Член правління Національної громадської телерадіокомпанії Олександра Кольцова заявляє, що Україну можуть оштрафувати за відмову брати участь у Євробаченні-2019.

Як пише «Слово і Діло», про це вона сказала в ефірі телеканалу Прямий.

Кириленко доручив удосконалити правила відбору на ЄвробаченняКабінет міністрів доручив Держкомтелерадіо разом з НГТУ удосконалити правила відбору на Євробачення.

За словами Кольцової, в контракті з учасником Євробачення від України прописали пункт про штрафні санкції за невиконання договору, оскільки країна несе великі ризики.

«Ми повинні були б скасувати участь у Євробаченні і заплатити штраф, обговорення якого ще попереду», - сказала Кольцова.

На уточнювальне запитання про те, чи повинна Україна заплатити штраф через відмову брати участь у Євробаченні, Кольцова сказала: «Не факт, ми можемо просто транслювати конкурс, але повинні домовитися з мовною спілкою, можливо, навіть вийде зменшити вартість прав для України через те, що ми не беремо участь. Але, ви знаєте, у нас великі борги перед мовною спілкою і їм напевно теж дуже важко входити в наше становище».

Нагадаємо, 27 лютого Суспільний мовник, який відповідає за відбір представника на Євробачення, вирішив не посилати цьогоріч конкурсанта від України.

Організатори конкурсу висловили жаль з приводу такого рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: