Порядок денний ВР: за що голосуватимуть депутати в четвер

Читать на русском
ВР на пленарному засіданні 28 лютого у другому читанні розгляне  мовний закон. Також зміни до деяких законодавчих актів щодо діяльності Державного бюро розслідувань.

Верховна рада України на пленарному засіданні у четвер, 28 лютого, у другому читанні розгляне «мовний закон».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті українського парламенту.

Мовний закон: що зміниться для українцівУкраїнську мову повинні будуть знати всі громадяни країни, зокрема депутати й чиновники. Але на приватне життя норми закону не поширюватимуться.

Також повідомляється, що нардепи можуть внести зміни до деяких законодавчих актів щодо діяльності Державного бюро розслідувань, прийняти постанову про попередній звіт слідчої комісії про напади на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Крім того, в порядку денному значиться ратифікація угоди про сприяння і взаємний захист інвестицій з Катаром, законопроект про запобігання і протидію легалізації доходів, зміни до закону про трансплантацію, а також законопроект про основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в підготовленому до другого читання «мовному законі» передбачені адміністративні штрафи до майже 7 тисяч гривень. Зазначимо, штрафи будуть стосуватися підприємницької діяльності в публічній сфері.

Напередодні в Раді анулювали бланки для збору підписів нардепів для імпічменту президента Петра Порошенка.

Також «Слово і Діло» писало за що фракції та групи готові голосувати 26 лютого-1 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: