Тимошенко починає процедуру імпічменту Порошенка. Що з цього вийде?

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій
Володимир Цибулькополітолог

Зрозуміло, що ситуацію з розслідуванням щодо розкрадання в «Укроборонпромі» використовують. Технологічно це навіть правильно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала, оцінюючи ініціативу Юлії Тимошенко розпочати процедуру імпічменту президента Петра Порошенка.

«Заява про початок процедури імпічменту – вдалий для Тимошенко крок. Питання навіть не в тому, чи вдасться довести цю процедуру до логічного завершення. Питання в тому, що як мінімум це може стати каталізатором для ухвалення закону про імпічмент президента, про який багато хто говорить, але так і не ухвалюють», – зазначив Бала.

Від цього суспільство лише виграє, додав він.

Крім того, якщо уявити, що в разі виграшу Порошенка ця процедура продовжуватиметься, то це майже безпрограшний варіант для Тимошенко, якщо вона правильно покроково вибудує, що і як вона робитиме далі, підкреслив експерт.

«Для Порошенка це не дуже приємна ситуація. Зараз його команді швидко потрібно вжити заходів. Можливо, навіть принести якісь політичні жертви для того, щоб зберегти себе. Невідомо, чи піде він на це, але щоб зберегти себе, йому слід іти на досить жорсткі дії, які викликали б приємне здивування в суспільства, щоб зменшити негативний вплив», – пояснив він.

За його словами, якщо врахувати соціологію, то ситуація непроста. Є три пари на другий тур: Тимошенко-Порошенко, Порошенко-Зеленський, Зеленський-Тимошенко.

«Можливості рівні. Зараз усе залежить від того, хто і як у березні проведе свою кампанію й зробить менше помилок, таких, які зараз вдарили по Порошенку», – уточнив політтехнолог.

Закон про імпічмент: що обіцяють кандидати в президентиЧимало кандидатів у президенти дали обіцянку ухвалити закон про імпічмент глави держави або закріпити це в Конституції.

Він не виключив, що хтось ще припуститься помилок, знайде якусь компрометуючу інформацію, і все це вплине на кінцевий результат.

«До того ж важливо, чи приведуть у день виборів команди кандидатів своїх прихильників на вибори. З першого березня кандидати виходять на фінішну пряму. Кожен ще може змінити ситуацію на свою користь або навпаки. Доля кожного з трьох основних кандидатів у їхніх руках», – констатував Віталій Бала.

Політолог Володимир Цибулько наголосив, що виборці, а не Тимошенко, вирішуватимуть, кому бути президентом.

«Чи варто сприймати серйозно істерику Тимошенко? Варто, оскільки вона апелює до залишків свого електорату, щоб той не втратив віру в баронесу. Заява Тимошенко про імпічмент – банальний піар-прийом, щоб привернути до себе увагу. Вона втратила лідерські позиції й не виходить, згідно з опитуваннями, до другого туру, тому бореться за третє місце з Бойком. Ініціативою про імпічмент вона знову обманює виборців. Який імпічмент, якщо повноваження Порошенка завершуються через два місяці?», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Що про заяву Тимошенко думають у соціальних мережах – у нашому огляді.

Також аналітики порталу з’ясували, які невиконані обіцянки приховує Юлія Тимошенко.

Більше про те, що обіцяють кандидати в президенти щодо закону про імпічмент – за посиланням.

Нагадаємо, про всіх кандидатів та їхні програми можна почитати в розділі «Вибори-2019». Там же можна ознайомитися з їхніми деклараціями в зручному форматі інфографіки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: