Тимошенко заявила, що розпочинає процедуру імпічменту президента: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Юлія Тимошенко заявила, що почала процедуру імпічменту президенту. Слово і Діло зібрало, що про це пишуть у соцмережах.
Слово і Діло

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко сьогодні, 26 лютого, в парламенті оголосила про початок процедури імпічменту президенту Петру Порошенку. Приводом для цього стало журналістське розслідування, яке розкрило схему розкрадання в оборонному комплексі України.

За словами Тимошенко, зібрані журналістами докази підтверджують, що «президент і його оточення через Ленінську кузню Порошенка контрабандно завозили в Україну запасні частини з Російської Федерації з «відкатами» та за завищеними в 2-4 рази цінами». «Цим підривалася обороноздатність країни, руйнувалися застосовані проти Російської Федерації санкції, й головне, що на чолі цієї піраміди стояв чинний президент України Петро Порошенко», – заявила народний депутат.

Що про заяву Тимошенко думають у соціальних мережах, розбиралося «Слово і Діло».

«Перемога будь-якого кандидата загрожує Порошенку ув’язненням. Тому команда Порошенка піде на все заради перемоги. Будуть і підкуп, і махінації, і загрози, може, і з Березенка недоторканність знімуть. Все заради перемоги. Кожен із кандидатів говоритиме, що притягне Порошенка до відповідальності. Сьогодні Юлія Тимошенко оголосила, що починає процедуру імпічменту. Це потужна заява, що матиме потужні наслідки», – написав політичний консультант Сергій Биков.

«Чи варто сприймати серйозно істерику Тимошенко? Варто, оскільки вона апелює до залишків свого електорату, щоб той не втратив віру в баронесу. Заява Тимошенко про імпічмент – банальний піар-прийом, щоб привернути до себе увагу. Вона втратила лідерські позиції і не виходить, згідно з опитуваннями, до другого туру, тому бореться за третє місце з Бойком. Ініціативою про імпічмент вона знову обманює виборців. Який імпічмент, якщо повноваження Порошенка завершуються через два місяці?», – написав Володимир Цибулько.

«Нагадаю, що поточний стан українського законодавства не дозволяє взагалі, від слова взагалі, законним способом змістити президента. Депутати на це не мають жодних офіційних повноважень. Тільки майдан», – написав Макс Назаров.

«Для «чайників» у праві пояснюю, що це абсолютно нефункціонуюча процедура в українських реаліях. Тому що вона не врегульована законодавчо. Відсутність відповідного закону про тимчасові слідчі комісії, передбачених конституційною нормою. Тобто немає навіть теоретичних шансів на імпічмент президента», – написав політичний експерт Олексій Мінаков.

«Безумовно, факти, оприлюднені журналістами в розслідуванні, стали б приводом для початку процедури імпічменту в будь-якій країні світу. Безумовно, заява про «імпічмент» з вуст іншого кандидата – звичайний піар-хід, оскільки реальної процедури в Україні просто не існує. 31 березня – єдиний день, коли українці можуть оголосити свій власний імпічмент!», – прокоментував кандидат у президенти Андрій Садовий.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро проаналізують інформацію про факти корупції в оборонній сфері, викладену в журналістському розслідуванні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: