Закон про імпічмент: що обіцяють кандидати в президенти

Читать на русском

Якою буде наша країна з новим (або не зовсім новим) президентом? Це питання турбує кожного українця. Всі обіцянки з передвиборних програм кандидатів, у яких вони виклали своє бачення майбутнього України, можна прочитати в нашому розділі «Вибори-2019». А для всіх, хто хотів би порівняти погляди претендентів на суспільно-важливі теми, ми пропонуємо тематичні розбори. Сьогодні йтиметься про те, яке бачення кандидатів щодо закону про імпічмент президента.

У програмах багатьох кандидатів є пункт ухвалити закон про імпічмент президента. Це обіцяли зробити Олег Ляшко, Володимир Зеленський, Олександр Шевченко, Валентин Наливайченко, Михайло Габер, Андрій Новак, Сергій Тарута, Ольга Богомолець, Юрій Дерев'янко та Анатолій Гриценко. В Олександра Мороза в передвиборчій програмі цікаве формулювання – підписати закон про імпічмент.

Запровадити дієву процедуру (або механізм) імпічменту глави держави обіцяли Віктор Бондар, Віталій Купрій, Дмитро Гнап та Руслан Кошулинський. Андрій Садовий хоче закріпити таку процедуру в Конституції України, а Сергій Каплін – закріпити в Конституції право народу на дострокове відкликання президента. Ігор Смешко, крім імпічменту, обіцяє ще ухвалити законодавство щодо імунітету глави держави.

Раніше ми писали про те, що обіцяють кандидати в президенти щодо вступу України до НАТО та Європейський союз.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: