У Раді прокоментували звернення про імпічмент президента

Читать на русском
У листі Юлії Тимошенко немає правового обґрунтування необхідності створення ТСК, повідомили в апараті Ради.

Перший заступник керівника апарату, керуючий справами Верховної ради Петро Боднар підписав заяву апарату ВРУ щодо ситуації навколо бланків підписних листів для збору підписів народних депутатів про імпічмент президента і створення ТСК щодо розслідування розкрадання грошових коштів в оборонній сфері.

Про це йдеться на офіційному сайті Ради, пише «Слово і Діло».

Тимошенко заявила, що розпочинає процедуру імпічменту президента: що пишуть у соцмережахЮлія Тимошенко заявила, що почала процедуру імпічменту президенту. Слово і Діло зібрало, що про це пишуть у соцмережах.

З тексту заяви випливає, що «26 лютого на адресу керівництва апарату Верховної Ради України надійшло письмове звернення з повідомленням про намір ініціювати питання про відсторонення президента України з поста в порядку імпічменту і створення відповідної спеціальної тимчасової слідчої комісії, а значить, потрібно негайно забезпечити виготовлення підписних листів для збору підписів необхідної кількості народних депутатів України».

«Цей лист було передано для вивчення та аналізу до відповідного структурного підрозділу апарату», - йдеться в повідомленні.

При цьому, за словами Боднара, «на працівників цього підрозділу апарату ВРУ було здійснено політичний тиск, і вони змушені були під цим тиском видати бланки підписних листів».

Боднар зазначив, нібито «регламент ВРУ передбачає, що письмове подання про ініціювання порушеного в листі питання повинно містити, зокрема, правове обґрунтування необхідності створення ТСК, а отже, в контексті статті 111 Конституції України, наявності в діях президента України складу злочину, що не було в тексті листа, який надійшов в апарат».

«При такій ситуації видані під тиском бланки підписних листів є нелегітимними, не можуть бути дійсними і скасовуються», - додав він.

Раніше повідомлялося, що кандидат у президенти від партії Батьківщина Юлія Тимошенко заявила про імпічмент Порошенка. Ініциіатіву про імпічмент чинному президенту, за словами лідера Батьківщини, підтримують і інші фракції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: