Парубій звинуватив нардепів у дискредитації виборів

Читать на русском
За словами спікера, парламентарі дискредитують вибори перед міжнародною спільнотою та українським суспільством.

Народні депутати дискредитують вибори перед міжнародною спільнотою та українським суспільством.

Про це заявив голова Верховної ради Андрій Парубій під час погоджувальної ради, передає «Слово і Діло».

Аваков розповів, як МВС реагуватиме на підкуп виборцівМіністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронці будуть жорстко реагувати на ознаки підкупу виборців на виборах-2019.

Спікер зазначив, що парламентарі дискредитують вибори перед міжнародною спільнотою та українським суспільством.

«Дискредитуємо ці вибори, які мають пройти наперід, перед міжнародною спільнотою, дискредитуємо перед українським суспільством. Наперід закладаєм бомбу з повільною дією під українською владою. Колеги, треба трошки зупинитись з емоціями. Закликаю всіх до того, щоб державна позиція була прерогативою, а не бажання перемогти на виборах», - заявив Парубій.

Зазначимо, що під час засідання погоджувальної парламенту відбулась суперечка між представниками фракцій «Блок Петра Порошенка», «Батьківщина» та «Самопоміч» щодо теми підкупу виборців.

Ситуативну постанову про запобігання підкупу виборців зареєструвала сьогодні і Радикальна партія Ляшка.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що в Україні напередодні президентських виборів 2019 запустили інформаційно-аналітичну систему «Вибори-2019» для фіксації порушень.

За допомогою нової системи онлайн-моніторингу кожен бажаючий може дізнатися кількість порушень виборчого законодавства, складених адміністративних протоколів та відкритих кримінальних проваджень.

Як повідомлялося, за даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, на сьогодні найвищі шанси вийти в другий тур мають Володимир Зеленський, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що поліція відкрила кілька справ щодо підкупу виборців на користь Петра Порошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: