СБУ назвала прізвище нардепа, причетного до втручання у вибори президента

Читать на русском

У фінансуванні піраміди з підкупу виборців, яку викрила Служба безпеки України, підозрюється нардеп від Батьківщини Руслан Богдан.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать матеріали слідства, оприлюднені в четвер, 21 лютого, Службою безпеки України.

Переговори щодо спроб втручання у вибори Президента УкраїниСлужба безпеки України

Зокрема, згідно з опублікованим документом, Богдан відповідав за фінансування організаторів штабів, агітаторів і спостерігачів.

У той же час, стосувалося це всіх областей, або якогось конкретного регіону, не відомо.

Також наголошується, що за організацію штабів в північних і центральних регіонах України відповідав Вартан Юмукян, в західних областях - Владислав Ковалевський, а в південно-східних - Євген Матвійчук.

«Зверху» - керівник сектора. За ним йде старший виборчого сектора - потім «десятки» і «двадцятки», які повинні були забезпечити необхідне, певне кожному окремо кількість голосів на користь конкретного кандидата. При чому, чим ближче до виборів, тим більше грошей виділялося на формування та підтримку «старших виборчих дільниць» і членів «десяток», - заявив заступник глави СБУ Віктор Кононенко.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України повідомила про ліквідацію схеми по втручанню в результати виборів президента країни, організованої одним з депутатів Верховної Ради.

За даними ЗМІ, мова йде про нардепа від партії Батьківщина Валерій Дубіля.

Раніше сьогодні Віталій Рябцев, довірена особа кандидата в президенти Украітни Юлії Тимошенко, заявив про масові обшуки прихильників Батьківщини в Запорізькій області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: