Соціологи змоделювали другий тур президентських виборів

Читать на русском

Якщо б президентські вибори в Україні проводилися на початку лютого, вийти до другого туру найвищі шанси мали б Володимир Зеленський, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані опитування Центру Разумкова.

Вибори-2019: хто потрапить до другого туру та в чому загроза для ЗеленськогоЗа даними КМІС, у другому турі президентських виборів нинішній глава держави Петро Порошенко програє лідеру партії Батьківщина Юлії Тимошенко.

За даними опитування, серед кандидатів на президентську посаду лідером є Зеленський - серед усіх респондентів за нього збираються проголосувати 17,5% (серед тих, хто має намір брати участь у виборах - 19%).

Як зазначають соціологи, приблизно рівні шанси вийти до другого туру виборів мають Порошенко (відповідно 13,1% і 16,8%) і Тимошенко (відповідно 11,5% і 13,8%).

За Анатолія Гриценка мають намір проголосувати 5,9% усіх респондентів і 7,3% тих, хто прийде на вибори, за Юрія Бойка - 6,3% і 7,1%, відповідно; за Олега Ляшка - 4,3% і 4,8%, відповідно. Кожен з інших кандидатів набирає менше 3%.

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 7 по 14 лютого 2019 року в усіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій. Опитано 2016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, за даними опитування КМІС, у рейтингу кандидатів у президенти перші місця займають Володимир Зеленський, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко. Зеленського готові підтримати 26,9% серед тих, хто визначився з вибором і готовий взяти участь у голосуванні. За Порошенка планують голосувати 17,7%, за Тимошенко - 15,8%.

Як повідомлялоcя, за даними опитування, яке провели центр «Соціальний моніторинг», Український інститут соціальних досліджень ім. А. Яременка, компанія «Інфо Сапієнс» і Соціологічна група «Рейтинг» 19 - 30 січня 2019 року, трійку лідерів у рейтингу кандидатів у президенти очолюють Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко і Петро Порошенко.

З 15 лютого в месенджері Telegram запрацював чатбот для виборців. Чатбот Устим надає інформацію про кожного з 44 кандидатів у президенти України, які офіційно зареєструвалися в ЦВК, розповідає про повноваження президента, процедуру голосування і дає корисні посилання щодо виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: