У Херсоні назвуть вулицю іменем активістки Гандзюк

Читать на русском
На засіданні сесії Херсонської міської ради місцеві депутати вирішили перейменувати вулицю Лютеранську на вулицю імені активістки Катерини Гандзюк.

На засіданні сесії Херсонської міської ради місцеві депутати вирішили перейменувати вулицю Лютеранську на вулицю імені активістки Катерини Гандзюк.

Як пише «Слово і Діло», про це 22 лютого повідомляє прес-служба Херсонської міськради.

Справа Гандзюк: чи є шанс, що суспільство дізнається правдуГенпрокурор повідомив, що Мангер підозрюється в замовленні та частковій організації вбивства Гандзюк. Чи дізнається суспільство, хто замовив вбивство Гандзюк, обговорили з експертами.

Відзначається, що за відповідне рішення проголосували 38 депутатів.

Окрім перейменування вулиці на честь Гандзюк, рішенням назвали сквер на розі вулиць Купецької та Мостової у Херсоні на честь учасника Євромайдану Дениса Лошкарьова, який загинув 15 грудня 2018 року від кулі снайпера. Він був засновником херсонської Самооборони.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 2 місяці померла у лікарні в Києві після багатьох операцій.

Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

У грудні 2018 року правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк Олексію Левіну (Москалу), якого пов'язують з місцевою владою. Левіна оголосили в розшук, він переховується у Домінікані.

Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з уже екс-партійцем «Батьківщини» Владиславом Мангером та партійцем БПП Андрієм Гордєєвим.

11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк і згодом обрали запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави. Його адвокат вніс заставу, і Мангер вийшов на волю та повернувся на роботу в облраду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: