Активісти назвали ім'я ще одного причетного до вбивства Гандзюк

Читать на русском
В ініціативній групі Хто замовив Катю Гандзюк? повідомляють, що до її вбивства причетний діючий керівник Нацполіції Херсонської області Артур Мєріков.

В ініціативній групі «Хто замовив Катю Гандзюк?» повідомляють, що до її вбивства причетний діючий керівник Нацполіції Херсонської області Артур Мєріков.

Про це йдеться у повідомленні ініціативи у Facebook, пише «Слово і Діло».

Що відомо Владиславу Мангеру. Колонка Леоніда ШвецяВладислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства Гандзюк, випустили під заставу. При цьому сам Мангер знає занадто багато.

«Саме Мєріков попередив кримінального авторитета Олексія Левіна (Москала) про те, що за ним ведеться спостереження і йому краще виїхати. Попередив через батька, вбивцю-рецидивіста Москала-старшого», - зазначають соратники вбитої Гандзюк.

Наступного дня після отримання інформації від Мєрікова Левін (Москал) втік у Домінікану. За словами активістів, про це їм стало відомо з декількох джерел.

«За нашими даними, зараз керівництво Нацполіції збирається відсторонити Артура Мєрікова з посади начальника. Його місце з приставкою «в.о.» займе його нинішній зам Микола Цап», - розповідають в ініціативі.

За твердженнями активістів, Левін безпосередньо організовував вбивсто Каті Гандзюк на замовлення Владислава Мангера, Євгена Рищука та Андрія Гордеєва.

Брат Артура Мєрікова – Вадим, екс-депутат Верховної ради, входив до фракції Народний Фронт, колишній губернатор Миколаївської області.

«Безпосередній підлеглий Мєрікова, Сергій Курділов, є кумом керівнику групи виконавців Торбіна (Опера). Він організовував покривання реальних злочинців і вів слідство хибним шляхом», - зауважують в ініціативі.

«Курділов, під чиїм наглядом поліція намагалась повісити справу на стрілочника, як і десятки інших правоохоронців (слідчих, оперативних співробітників), що фальсифікували цю справу, продовжують служити в лавах поліції. Їх просто «сховали» подалі від Главку в районних відділках поліції Херсонщини», - додають активісти.

17 жовтня президент Петро Порошенко присвоїв Артуру Мєрікову спеціальне звання «генерала поліції третього рангу». В цей час Гандзюк знаходилась в Київському опіковому центрі. Мєріков повинен був отримати погони генерала на День Незалежності.

«Але після повного саботажу розслідування херсонською поліцією і затриманням невинного Новікова, з генеральськими зірочками в Києві вирішили почекати. Чекали менше двох місяців», - зазначили активісти.

Нагадаємо, 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Вночі 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн.

Мангер звинувачення відкидає, а на суді заявив, що Гандзюк нібито співпрацювала з СБУ, а напад буцім організував генерал СБУ Данило Доценко.

Адвокат Мангера вніс заставу і голова облради вийшов на волю.

18 лютого голова обласної ради Херсонської області вийшов на роботу.

19 лютого Генпрокуратура подала апеляцію на запобіжний захід підозрюваному Мангеру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: