Мангер відмовляється дати свідчення у справі Гандзюк - СБУ

Читать на русском
СБУ заявляє, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер уже двічі  відмовився давати покази.
Фото Станіслав Козлюк.

У Службі безпеки заявляють, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер уже двічі під час проведення допитів відмовився давати покази.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні СБУ від 20 лютого.

Що відомо Владиславу Мангеру. Колонка Леоніда ШвецяВладислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства Гандзюк, випустили під заставу. При цьому сам Мангер знає занадто багато.

СБУ зазначає, що в ході судового засідання Мангер неодноразово наголошував на готовності надати показання слідству з приводу пред’явленої йому підозри у вчиненні організації вбивства Гандзюк, а також висунутої ним версії про нібито причетність до цього злочину співробітника СБУ Данила Доценка та пройти експертне дослідження з використанням комп’ютерного поліграфа.

«Така позиція Мангера суперечить зробленим його заявам під час судового розгляду і свідчить про небажання підозрюваного сприяти встановленню істини у кримінальному провадженні та свідоме ухилення від участі у експертному дослідженні із використанням комп’ютерного поліграфа», – наголошують в СБУ.

Орган досудового розслідування також закликав сторону захисту не робити голослівних заяв з приводу предмета доказування, «необґрунтовано звинувачуючи при цьому у вчиненні особливо тяжкого злочину співробітника СБ України».

Як відомо, судове засідання з розгляду апеляційної скарги сторони захисту в кримінальному провадженні щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, якого підозрюють у організації вбивства Катерини Гандзюк, призначене на 21 лютого.

Нагадаємо, увечері 19 лютого на Мангера наділи електронний браслет.

11 лютого Мангер оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. 15 лютого Шевченківська районна суд Києва заарештував Мангера до 3 березня з правом внесення майже 2,5 млн гривень застави. 18 лютого Мангер повернувся на роботу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: