Як нардепи-кандидати в президенти голосували за соцгарантії для постраждалих під час Євромайдану

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом всієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони, і які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитися, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти, спрямовані на посилення соціальних гарантій для тих, хто постраждав під час Революції гідності.

Верховна Рада прийняла 12 таких законопроектів, серед них: «Про внесення зміни до статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо постраждалих під час протестів), «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадянського протесту і членам їх сімей» (щодо джерела покриття витрат), «Про внесення зміни до статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту») щодо підсилення соціального захисту сімей Небесної Сотні), «Про внесення змін до Закону України« Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про внесення зміни до статті 115 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції гідності.

Абсолютно всі законопроекти підтримав Юрій Дерев'янко, був близький до цього Олег Ляшко, який голосував за 11 ініціатив і брав участь в розробці ще однієї. По вісім законопроектів підтримали Юрій Тимошенко, Віктор Кривенко, Віктор Бондар та Дмитро Добродомов.

На підтримку половини законопроектів голосували Ольга Богомолець, Олександр Шевченко та Анатолій Корнацький. При цьому Корнацький під час голосування за ще один – утримався.

Олександр Вілкул і Юрій Бойко не голосували за більшість ініціатив щодо соціального захисту постраждалих (10 і 9 законопроектів відповідно). Цікава закономірність: Юлія Тимошенко і Євген Мураєв були відсутні під час голосування за однакову кількість законопроектів – сім різних ініціатив вони проігнорували. Але Тимошенко при цьому брала участь в розробці двох інших законопроектів.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як депутати-кандидати в президенти голосували в парламенті за розвиток дорожньої інфраструктури, а також за отримання міжнародних кредитів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: