Невиконані обіцянки кандидатів: Кривенко не голосував за закон, що дозволив почати роботу НАБУ

Читать на русском
Віктор Кривенко обіцяв створення незалежного антикорупційного органу, але не голосував за законопроект, який дозволив би його запустити.
Слово і Діло

Всі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми і продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них вже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням всього обіцяного політиками і чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

На цей раз згадаємо, як Віктор Кривенко обіцяв домогтися створення незалежного органу для розслідування посадовий корупції. Така обіцянка була зафіксована в передвиборчій програмі партії «Самопоміч», за списками якої Кривенко пройшов до парламенту.

У лютому 2015 року Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції». Документ усунув протиріччя в антикорупційних законах, які не дозволяли провести конкурс на посаду глави Антикорупційного бюро. Крім того, згідно з прийнятою ініціативою, співробітникам НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури встановлювали високі зарплати, була введена щорічна незалежна оцінка ефективності діяльності НАБУ. Як наслідок, Антикорупційне бюро офіційно запрацювало 1 грудня 2015-го. Але Кривенко за цей закон не голосував.

При цьому народний депутат не запропонував своїх ініціатив зі створення незалежного антикорупційного органу. Відзначимо, що хоча Кривенко вже не є членом «Самопомічі» (його виключили в серпні 2015-го), на момент, коли йшлося про виконання програмної обіцянки, він ще перебував у фракції.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і красивих промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться в невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, як Петро Порошенко змінив погляди на реструктуризацію валютних кредитів.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не тільки провалені, а й виконані, і ті, які поки знаходяться в процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: