Як нардепи-кандидати в президенти голосували за розвиток дорожньої інфраструктури

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом всієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони, і які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитися, як кандидати в президенти голосували в парламенті за розвиток дорожньої інфраструктури.

За час роботи восьмого скликання Верховна Рада прийняла дев'ять законопроектів, які стосувалися розвитку дорожньої інфраструктури. З них особливо важливим був законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі», метою якого було створення Дорожнього фонду України. Крім нього, важлива ініціатива – «Про внесення змін до деяких законів України щодо співфінансування доріг державного значення». Закон передбачає запровадження механізму участі (на договірних умовах) місцевих громад та органів місцевого самоврядування у фінансуванні ремонту та реконструкції доріг.

Вибори-2019: портрет типового кандидата в президентиУсереднений портрет кандидата в президенти України виглядає так - одружений чоловік 49 років з вищою освітою.

З 16 народних депутатів, які претендують на пост президента, тільки троє проголосували за всі ці ініціативи – Юрій Дерев'янко, Віктор Кривенко та Дмитро Добродомов. Крім того, Дерев'янко і Кривенко ще розробили по два законопроекти.

Більшість ініціатив підтримав Олег Ляшко – сім з дев'яти, за один законопроект він не голосував, під час розгляду ще одного – був відсутній. Також він причетний до розробки трьох законопроектів. Юрій Тимошенко з цього списку підтримав шість ініціатив, до створення двох інших доклав руку. П'ять законопроектів підтримали Віктор Бондар, Сергій Каплін та Віталій Купрій, крім цього вони також взяли участь в розробці інших.

Більшість голосувань «прогуляли» Юлія Тимошенко та Євген Мураєв – вони були відсутні на голосуваннях за сім «дорожніх» законопроектів. Але Тимошенко, на відміну від Мураєва, два інших підтримала.

Олександр Шевченко, хоча і проголосував тільки за чотири законопроекти, брав участь в розробці п'яти інших. Олександр Вілкул і своїх законодавчих ініціатив не вносив і за чужі не голосував. Юрій Бойко проголосував тільки за один, під час голосування за ще один утримався.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як кандидати в президенти вирішують проблеми армії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: